Duiken op de Malediven

Lekker snorkelen en duiken op de Malediven
Snorkelen en Duiken op de Malediven

De Malediven zijn bij uitstek een bestemming voor liefhebbers van waterleven en duikers. Duiken op de Malediven is een ervaring die je niet snel zult vergeten en maar door weinig andere bestemmingen te overtreffen is.

De warme zee op de Malediven kenmerkt zich door veel zicht onder water gedurende het jaar. Het water is helder genoeg om de voorbij zwemmende vissen wel vijftig meter verderop goed te kunnen onderscheiden. Denk daarbij ook aan de grillig gevormde koraalriffen (wel meer dan 3000!) en het levendige tij gedurende de moesson periode. Deze optimale omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat de Malediven één van de rijkste koraalrifgebieden is. Een paradijs voor duikliefhebbers!

De wateren rondom de Malediven bieden ruimte aan meer dan duizend vissoorten en andere zeebewoners. Het moessongetij in de Indische Oceaan zorgt er ook voor dat de wateren rondom de Malediven bijzonder rijk zijn aan een scala aan micro-organismen. Daardoor hebben de Malediven een enorme aantrekkingskracht op grotere zeedieren, die in de voedselrijke zee komen foerageren. Tijdens het snorkelen en duiken wordt je op je wenken bediend: kleine garnalen, grote scholen felgekleurde vissen en de indrukwekkende roggen en haaien trekken aan je voorbij.

Je hoeft echt geen ervaren duiker of snorkelaar te zijn om op de Malediven een duik te nemen. Bijna alle resorts bieden trainingen en excursies aan, waarbij ook voor beginners de veiligheid gegarandeerd wordt. De veiligheidsstandaarden zijn hoog, dus je kunt met een gerust hart genieten van al het moois dat de Malediven te bieden hebben. Doordat er zoveel verschillende riffen zijn, kun je door het maken van een korte bootreis iedere dag een ander duikgebied bezoeken als je dat wilt.

Duiken op de Malediven vindt meestal plaats bij een faru (koraalrif) of een thila (een afgescheiden gebied, waar het atol aan de oceaan grenst) of bij een oud scheepswrak. Een sprookjesachtige ervaring is het maken van een nachtduik. Daardoor ervaar je weer een hele andere groep dieren en diertjes die je normaal nooit ziet.

Geef een reactie