Malediven Algemene informatie

De belangrijkste gegevens over de Malediven

Tijdzone  GMT+ 5 uur
Hoofdstad Male’
Totaal aantal eilanden 1190
Bewoonde eilanden 200
Vakantie eilanden 105
Inwonertal Ongeveer 350.000
Industrie Visserij en toerisme
Munteenheid Rufiyaa (kijk hier voor de actuele wisselkoers!)
Netspanning (elektriciteit) 240 AC
Openingstijden overheidsinstellingen 8 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s middags, zondag tot en met donderdag.
Openingstijden banken 9 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s middags, zondag tot en met donderdag.

 

 

Watervilla
Watervilla in de Malediven

Zon, zee, strand en mooi weer. Het is een must voor de vakantiebestemming maar niet altijd een zekerheid. Wilt u toch zeker zijn van een zonnige all inclusive vakantie, dan zijn de Malediven wat voor u! En met Malediven all inclusive wordt uw vakantie prima geregeld.

De Malediven bestaan uit meer dan duizend verschillende eilanden waarvan de grootste, Kuramathi, slechts 5 km2 is. Veel van deze eilanden zijn niet groter dan twee kilometer waardoor u al snel het gevoel heeft een eigen parelwit privéstrand te bezitten. Zo kunt u heerlijk relaxend onder wuivende palmbomen de zonsondergang bekijken onder het genot van een fles champagne. Het beeld van ieders droomvakantie.

Daarnaast valt er niet alleen boven water te genieten, maar is er onder water ook een paradijs te ontdekken. Duiken in de azuurblauwe Indische Oceaan is één van de populairste activiteiten op de Malediven en niet voor niets. Tropische vissen met de meest exotische kleuren komen u begroeten terwijl u langs muren van prachtig koraal zwemt. Dit zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Ook voor de huwelijksreis is de Malediven een geschikte plek. De rust en privacy zorgen voor een intieme sfeer waardoor er voldoende aandacht aan elkaar gegeven kan worden. Een mooiere, romantischere locatie bestaat er niet.

Over het weer hoeft u absoluut niet in te zitten. Op de Malediven is het namelijk altijd mooi weer. Omdat de republiek zich op de evenaar bevindt, is de temperatuur altijd rond de 30 graden. Dankzij de wind is het niet bijzonder heet maar aangenaam warm. De zon schijnt zo’n 8 volle uren per dag.
Kijk ook even naar de vacciniaties voor deze vakantiebestemming.

De Malediven is daarom de perfecte all inclusive vakantiebestemming die u maar kan wensen.

maldives-weather
Weer tabel Malediven

Het weer op de Malediven

December – April

Dit is het hoogseizoen met droog weer en veel zonneschijn.
Gedurende deze maanden is er veel zonneschijn. Het is droog weer en het wordt gezien als het hoogseizoen. Het is er dan tussen de 26 en 33 graden en er staat relatief weinig wind. Het zeewater is hier 27 graden.

Mei – november

Dit is het laagseizoen en dan zijn er wisselende omstandigheden als het over het weer gaat. De kans op regen en harde wind is groter, maar het is wel tussen de 26 en 33 graden. Als het hier gaat regenen dan zijn het maar korte en felle buien. De zon komt snel weer terug en u kunt weer genieten van dat heerlijke weer op de Malediven.

Geef een reactie