Do’s en don’ts huwelijksreis

Do’s en don’ts huwelijksreis: Wat zijn de aanraders en wat zijn de afknappers rondom je huwelijksreis? Wij zetten ze graag even op een rijtje voor je.

De do’s

  1. Pak je spullen op tijd in, ruim voor je bruiloft, zo hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken.
  2. Laat de reisorganisatie en/of het resort altijd weten dat dit jullie huwelijksreis is. Vaak krijg je dan een gratis upgrade, champagne of word je op een andere manier in de watten gelegd. Soms wordt er wel om een bewijs gevraagd dat jullie daadwerkelijk pas getrouwd zijn. Er wordt namelijk weleens misbruik gemaakt van deze extraatjes. Vraag aan jullie ceremoniemeester of hij of zij een scan/kopie van jullie trouwakte wil maken en neem deze mee. De service op de Malediven is normaal al van een bijzonder hoog niveau, maar op je huwelijksreis wordt er door het personeel bijzondere aandacht aan jullie besteed.
  3. Praat van tevoren wel met elkaar over de verwachtingen die je beiden van de huwelijksreis hebt. Misschien wil de één graag de hele dag aan het strand liggen, terwijl de ander een actieve duikvakantie wil. Als je elkaars wensen kent, kun je daar ook rekening mee houden. Zo wordt het voor beiden een leuke vakantie.
  4. Probeer eens iets wat je beiden nog nooit gedaan hebt. Nieuwe, gedeelde ervaringen zorgen voor gezamenlijke, onuitwisbare herinneringen!
  5. Maak veel foto’s! Tenslotte kom je hier waarschijnlijk niet ieder jaar. Zo kun je later nog eens nagenieten van deze reis.

Maar wat zijn de don’ts op en rond je huwelijksreis?

  1.  Steek je niet in de schulden voor het allerduurste hotel of resort. Natuurlijk mag een huwelijksreis gerust wat kosten. Maar houd de aanbiedingen in de gaten en ga niet over je voorgenomen budget heen.
  2. Je mobiel aan laten staan. Check als het echt nodig is 1x per dag je mobiel en zet ‘m daarna weer uit. Nog beter is het om alleen een dierbare jullie contactgegevens te geven en verder de hele vakantie offline te zijn.
  3. Plan niet iedere dag van je vakantie helemaal vol. Probeer dagen van activiteit af te wisselen met dagen van rust. Anders lijkt de vakantie nog sneller om te vliegen.
  4. Ga niet geforceerd alles samen doen omdat het je huwelijksreis is. Er is niets mis mee om af en toe een paar uurtjes wat voor jezelf te doen. Als je partner liever duikt, terwijl jij liever een boek leest, gun elkaar dan de vrijheid om af en toe even iets anders te doen.
  5. Wacht geen weken met het vertrek. Direct de dag daarna vertrekken hoeft ook niet persé, omdat een bruiloft een vermoeiende dag kan zijn. Maar wanneer je veel later pas op huwelijksreis gaat, raak je het bijzondere gevoel van “pas getrouwd” erg snel kwijt.

Met deze do’s en don’ts huwelijksreis vergroot je de kans dat jullie honeymoon onvergetelijk zal worden.

 

Post Author: Linda