Vaccinaties voor de Malediven

Hoewel de resorts op de Malediven voldoen aan westerse standaarden met betrekking tot gezondheid en hygiene, is het toch noodzakelijk om bepaalde inentingen te halen. Ga goed voorbereid op reis en regel op tijd je vaccinaties voor de Malediven.

Verplichte vaccinaties voor de Malediven

De enige verplichte inenting voor de Malediven is de vaccinatie voor gele koorts. Deze vaccinatie is verplicht indien je in de zeven dagen voor aankomst in een land/gebied waar gele koorts voorkomt bent geweest. Let op, dit is ook verplicht indien je een overstap hebt gemaakt waarbij je langer dan 12 uur in het land gebleven bent. Een vaccinatie tegen gele koorts is 10 jaar geldig. Let op: deze vaccinatie is pas na tien dagen geldig, dus mocht dit voor jou van toepassing zijn, denk eraan de vaccinatie op tijd te halen.

Aanbevolen vaccinaties voor de Malediven

Ongeacht de duur van je vakantie worden de volgende vaccinaties geadviseerd:

DTP (Difterie, Tetanus en Polio). De meerderheid van de Nederlandse bevolking die na 1950 is geboren, heeft deze inentingen als kind gekregen. Wel is het ten zeerste aanbevolen om een zogenaamde booster injectie te halen voor deze ziektes. Wanneer de laatste inenting meer dan 10 jaar geleden gegeven is, dien je deze zogenaamde booster injectie te halen.

Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). In tropische landen komt deze ziekte als kinderziekte voor. Het virus verspreidt zich onder andere via voedsel, onder andere in schaaldieren en ongekookte groenten. Hoewel het dus als kinderziekte voorkomt, kunnen ook gezonde volwassenen ernstig ziek worden van dit virus en blijvende klachten overhouden aan een Hepatitis A besmetting. Het goede nieuws: de vaccinatie beschermt vrijwel volledig tegen deze nare ziekte.

BMR (Bof, Mazelen, Rode hond). De bekende BMR inenting die aan de meeste kinderen in Nederland wordt gegeven. Ben je na 1975 geboren, dan heb je waarschijnlijk wel deze inenting gekregen in je jeugd. Ben je voor die tijd geboren? Er werd destijds nog niet standaard voor mazelen ingeent, dus mocht je de ziekte niet hebben doorgemaakt en ook niet ingeent zijn, dan is het raadzaam deze inenting te halen. Mazelen kan ook voor volwassenen een zeer ernstig verloop hebben.

Aanvullende vaccinaties voor de Malediven bij een langdurig verblijf

Blijf je langer dan twee weken op de Malediven? Een inenting tegen buiktyfus wordt dan aanbevolen.

Komt er malaria voor op de Malediven?

In tegenstelling tot veel andere tropische bestemmingen, komt op de Malediven geen malaria voor.

Vraag op tijd advies bij je huisarts of lokale GGD.

Geef een reactie