Kerstmis op de Malediven

Kerstmis. Een gezellige, maar ook drukke periode. Ben je echt toe aan ontspanning en zie je het niet zitten om ook tijdens de feestdagen feestjes af te lopen en je uit te sloven in de keuken? Of word je moedeloos van het koude, natte weer. Overweeg dan eens aan om Kerstmis op de Malediven door te brengen!

Een bezoek aan de Malediven in december

Hoe is het eigenlijk om Kerstmis te vieren op de Malediven? Begin december kan het nog behoorlijk regenachtig zijn op de Malediven, en soms zelfs stormen. De meeste regen valt echter in de eerste twee weken. Naar het einde van december neemt de regen af en begint het drogere seizoen, dat ongeveer tot april duurt. Kerstmis is dus meestal ook qua weer een geschikte periode om een bezoek te brengen aan de Malediven. De prijzen liggen over het algemeen wel iets hoger rondom de feestdagen. Toch laten vakantiegangers zich hierdoor nauwelijks weerhouden, want veel resorts zijn relatief snel volledig volgeboekt voor Kerstmis en Nieuwjaar.

Vieren ze Kerstmis op de Malediven?

De Malediven zijn een islamitisch land, dus Kerstmis is geen lokale feestdag. Wel wordt in december wel een geheel eigen feestdag uitbundig gevierd. De dag der martelaren (Shaheed Dhuvas) wordt in december op de Malediven gevierd. Het is een landelijke feestdag, de datum varieert. Deze feestdag herinnert de sterfdag van Sultan Ali VI. Hij stierf in een gevecht tegen de Portugezen in 1558. De laatste jaren in de belangstelling voor de viering van de feestdag wel afgenomen bij de lokale bevolking. Vaak wordt de dag in familiekring thuis gevierd, nadat men eerst de moskee bezocht heeft. Ook maken de lokale bewoners van de vrije dag gebruik voor ontspanning of bezoek aan één van hun prachtige eilanden.

Dit betekent echter niet dat Kerstmis op de Malediven geheel aan je voorbij zal gaan. Bijna alle resorts bieden hun westerse gasten de gelegenheid aan om Kerstmis te vieren. Vaak worden er exclusieve Kerst en Oudejaarsfeestjes georganiseerd. Ook zijn de resorts vaak versierd.

Door je feestdagen op de Malediven door te brengen, kom je herboren thuis en kan je er weer helemaal tegenaan.

Post Author: Linda

Geef een reactie