De voordelen van een all inclusive vakantie

De laatste jaren wint de all inclusive vakantie aan populariteit. Niet voor niets, want er zijn veel voordelen aan een all inclusive vakantie. We zetten de voordelen van een all inclusive vakantie graag nog even voor je op een rijtje.

1. Een all inclusive vakantie is écht vakantie!

Vanaf je aankomst tot en met je vertrek vallen al je dagelijkse beslommeringen letterlijk van je schouders. Je eet en drinkt waar je trek in hebt, hoeft je geen zorgen te maken over schoonmaken. Zelfs je vermaak is geregeld. Een all inclusive vakantie is dus een uitstekend idee als je toe bent aan rust en ontspanning. Je hoeft, als je wilt, even helemaal niets.

2. Ideaal als je geen tijd hebt voor voorbereiding.

Sommige mensen vinden het heerlijk om voor hun vakantie uitgebreid onderzoek te doen naar hun bestemming en alles van A tot Z te plannen. Dit kan leuk en interessant zijn en zeker de voorpret bevorderen. Maar soms heb je geen tijd of geen zin om je uitgebreid in te lezen, en wil je graag in 1x je vakantie geregeld hebben. Bij een all inclusive vakantie ben je verzekerd van je kamer, ontbijt, lunch en diner en zelfs van je vermaak. Overweeg je een huwelijksreis naar de Malediven te maken? Zeker als je nog veel tijd kwijt bent aan het organiseren van je bruiloft, is het een heerlijk idee dat je met het boeken van de reis alles in één keer geregeld hebt. Bovendien heb je, wanneer je eenmaal op de plaats van bestemming bent aangekomen, alle tijd en rust om van elkaar te genieten….

3. Er is een geschikt resort voor iedereen.

Denk je bij een all inclusive vakantie aan drukke, saaie resorts en alleen maar bij een overvol zwembad liggen? Door de opkomst van de goedkope, massa all inclusive bestemmingen is dat beeld bij veel mensen ontstaan. Maar een all inclusive vakantie is er voor alle typen vakantiegangers. Er zijn all inclusive vakanties voor rustzoekers en voor mensen met kleine en grotere kinderen. Ook voor de actieve vakantieganger is een all inclusive vakantie een uitstekend idee: diverse resorts richten zich specifiek op de wensen van duikers en snorkelaars. Doordat je verblijf geheel verzorgd is, heb je nog meer tijd voor het beoefenen van je hobby.

4. All inclusive resorts zijn ingesteld op westerse reizigers.

Het kan erg spannend zijn om een verre reis te maken naar een land met een totaal ander klimaat en een andere cultuur. Sommige mensen vinden het een uitdaging om zoveel mogelijk tussen de lokale bevolking te verblijven en de lokale specialiteiten te proberen. Weet je van jezelf dat je minder avontuurlijk ingesteld bent, dan is de keuze voor een resort waarschijnlijk toch een beter idee. De lokale bevolking is vaak resistent tegen bepaalde bacteriën en parasieten, waar westerse reizigers wel gevoelig voor zijn. (All inclusive) resorts zijn ingesteld op westerse reizigers qua hygiëne en voeding. Mocht je onverhoopt toch iets gaan mankeren tijdens je vakantie, dan hebben de meeste resorts goede contacten met Engelssprekende artsen. Dat is wel zo’n prettig idee.

5. Financieel weet je precies waar je aan toe bent!

Een reis naar de Malediven of een vergelijkbare bestemming is vrij prijzig. Door te kiezen voor een all inclusive vakantie voorkom je verrassingen. Voor één vast bedrag zijn alle grote kosten gedekt. Bovendien is je vakantie op het moment van vertrek geheel betaald. Daardoor ga je wel een stuk geruster op reis. Uiteraard kun je ook ter plaatse nog van alles buiten het resort ondernemen. Hier zijn vaak wel kosten aan verbonden, maar ook deze uitstapjes en rondleidingen worden vanuit de resorts vaak tegen gereduceerde prijzen georganiseerd.

Post Author: Linda

Geef een reactie